Dr. Diana L. M. Warnecke, MBA | 温可馨
Företagsgrundare (affärsmässigt passiv)

„När det gäller framtiden är uppgiften inte att förutse den utan att göra det möjligt.“- Antoine de Saint Exupéry

Huvudämnen

Företagsstrategier, organisationsutveckling & amp; Förändringshantering, toppresultat i internationella företag, organisationers hållbarhet, mångfaldshantering, ryktehantering, balans mellan arbete och privatliv

Kort CV
Från 2004 till 2021 Dr. Warnecke var ägare och verkställande direktör av T & B ChinaConsulting (www.chinaconsulting.org).

Den utbildade banktjänstemannen har varit medlem i affärsdelegationerna i den statliga regeringen i Niedersachsen sedan 2007, inklusive till Indien, Kina och inom Europa under premiärministerns ledning. Sedan 2015 har hon också varit medlem i den tyska federala regeringens delegationer. Ala mentor och även som grundare av China Competence Center vid University of Hannover vid Institutionen för ekonomi, stöder hon studenter i ämnet Kina. Warnecke har varit föreläsare vid olika institut sedan 2011 och undervisar bland annat. i MBA-kurser i strategisk företagsutveckling, personalhantering i Kina, kinesisk ekonomi, internationell ledning. Hon utbildar också kinesiska regerings- och affärsdelegationer i tyska affärer.

Det federala initiativet Competence Center for SMEs 4.0 (Center for Digitalization) har bildats vid PZH vid University of Hannover sedan januari 2016. Warnecke har varit med sedan dess. Hon är medlem i State Expert Commission (LFK) Mobility och LFK Digitalization of the German Economic Council och är en federal delegat från Niedersachsen.

Förutom andra hederspositioner var Warnecke federal ordförande för FIM e.V. – Association for Women in Management från 2013-2015.

Warnecke slutförde framgångsrikt en banklärighet. Samtidigt tog hon över familjeföretaget från utbildningssektorn och utökade det till att bli branschledande i Tyskland. Hon studerade ekonomi vid universiteten i Hannover, Hamburg och Liverpool innan hon avslutade en IT-MBA vid University of Liverpool. Warnecke skrev sin MBA-avhandling i ett tyskt transport- och logistikföretag i Kina om ett digitaliseringsämne. Efter vistelser utomlands i Afrika och Kina återvände hon till Tyskland och doktorerade vid Institutet för marknadsföring och ledning vid Gottfried Wilhelm Leibniz University i Hannover.

Warnecke är gift och en mor till två.


Dipl.-Ing. Raymon Deblitz VDI | 研究生工程师 雷蒙·德布利兹
Verkställande Direktör & Trusted Advisor

„Den nya tekniken kommer att förändra vår miljö, vårt samhälle och vårt ekonomiska system permanent.“

Huvudämnen

Företag &; IT-strategi, carve-in / out, digitalisering, smart city, smart byggnad, smart grid, multimodal mobilitet, förnybar energi, blockchain, kommunikationsteknik (5G, NB-IoT)

Kort CV

Sedan 1983 har Raymon Deblitz varit en kvalificerad ingenjör efter internationella ledande roller i IBM, E.ON och Deutsche Telekom , Smart grid, elektromobilitet och digitaliseringstjänster (IoT, blockchain). Detta gör honom till en eftertraktad konsult och huvudtalare. Som medlem i BFW: s digitaliseringsråd i Berlin tillhandahåller han också sitt djupa och mångsidiga kunnande.

I sin roll som T-Systems Vice President Energy Consulting, ger han råd om teknologidrivna ämnen inom affärs- och IT-strategirådgivning i linje med sitt motto: „Den nya tekniken kommer att förändra vår miljö, vårt samhälle och vårt ekonomiska system på lång sikt“.

Sedan 2022 Dipl.-Ing. Raymon Deblitz är verkställande direktör för T & amp; B ChinaConsulting (www.chinaconsulting.org).

Raymon Deblitz är gift och en far till tre.


Dr. Armgard von Reden | 阿姆加德 冯 雷丹博士
Senior Consultant & Frilansare

„Om du blir arg, sönder du andra människors synder“ -Konrad Adenauer

Huvudämnen

Demografi och socialpolitik, personalutveckling, organisationsutveckling och förändringsledning, statlig modernisering och administrativ organisation

Kort CV
Armgard von Reden är föreläsare vid Leibniz University i Hannover och konsult för dataskydd, allmänna angelägenheter och mångfald. Förutom sitt konsultarbete håller hon föreläsningar, modererar paneler och designar och håller workshops.

Hon var chef på IBM fram till oktober 2011, senast som chef för kontaktkontoret för Tyskland, Ryssland och OSS-länderna. Hennes område omfattade även teknisk företagsrepresentation i Tyskland och Europa, förbindelser och universitetrelationer och företagens sociala ansvar. Från 2001 till 2010 var hon även Chief Privacy Officer för IBM Europe, Middle East and Africa.
I tidigare befattningar arbetade hon på Brysselkontoret och i det europeiska huvudkontoret i Paris som internationell marknadsföringschef, som talförfattare för ledningsgruppen och var ordförande för det tyska kvinnliga ledarskapsrådet på IBM.

Från 1992 till 1995 ledde hon kommunikationsavdelningen för förbundsdagens president, Süssmuth, i den tyska förbundsdagen och var dess chefredaktör.

Fru von Reden började efter sin M.A. som forskningsassistent vid universitetet i Göttingen, arbetade sedan ett år i den amerikanska kongressen som lagstiftningsassistent och sedan som frilansjournalist för London Economist och för tyska tidningar i Washington DC. Sedan 1984/85 har hon undervisat vid Georgetown University i Washington DC, i Stuttgart, Bonn, Göttingen, SRH och Quadriga University i Berlin. Hon var medlem i ledarskapsrådet för universitetet i Hannover och den framtida kommissionen för Niedersachsen premiärminister.
Hon studerade först sociologi och kemi vid universitetet i Göttingen och doktorerade i politik, sociologi och historia.


Dr. Victoria Prinzessin von Sachsen-Coburg und Gotha 博士萨克森-科堡和哥达的维多利亚公主
Senior Consultant & Frilansare

„Lugnet är den naturliga stämningen i ett välreglerat, enhetligt hjärta“ -Wilhelm von Humboldt

Huvudämnen

Jordbruk, ekonomisk planering och successionsplanering

Kurz CV
Victoria von Sachsen-Coburg och Gotha, hertiginna av Sachsen, är finansiell planerare och konsult inom kontohantering, utveckling av webbaserad utbildning för skatterådgivare och jordbruksredovisningskontor.


Dr. Sabine R. Nikolaus | 萨比娜 尼古拉斯博士
Consultant & Frilansare

„Culture moves people & people move business.”

Schwerpunktthemen

Professionell hantering av företagsrepresentanter, kultur och kommunikation i samband med ökad internationalisering och digitalisering

Kort CV
Doktorsexamen i Japanologi, verksam inom nationell och internationell försäljning, för närvarande ordförande för det europeiska arbetstagarrepresentantorganet för ett globalt företag. Frivilligt engagemang för balans mellan arbete och privatliv / försoning av familj och karriär.


Weidong Xu
Frilansare

„Nya åsikter är alltid misstänkta och avvisas utan anledning eftersom de inte är vanliga.“ – John Locke

Huvudämnen

Affärsutveckling, internationalisering, försäljning, processteknik

Kort CV

Chef i internationell ledning med över 15 års yrkeserfarenhet inom industriell utrustning och produktutveckling i Asien, Nord- och Sydamerika, Afrika, Mellanöstern och Europa. Weidong Xu kom till Tyskland vid 19 års ålder utan pengar eller språkkunskaper. Efter att ha studerat kemi- och procesteknik och en interimstjänst på Continental började hon arbeta för det mekaniska och anläggningstekniska företaget Gea. Där steg hon snabbt till positionen som verkställande direktör och hävdade sig inom en traditionell tysk manlig domän. År 2009 valde juryn i Handelsblatt-utmärkelsen „Årets karriär“ Weidong Xu bland de 25 bästa unga cheferna i Tyskland.

Arbetserfarenhet

01/2015 – idag
VP International
Shanghai Prime Machinery (HK) Co. Ltd.

04/2013 – idag
Styrelsemedlem
ZF Friedrichshafen AG

01/2012 – 12/2014
Chef
Bilfinger Gerber GmbH (Bilfinger SE)

04/2007 – 12/2011
Chef
GEA Luftkühler GmbH

09/2004 – 03/2007
Affärsutvecklingschef
GEA Luftkühler GmbH

07/2001 – 08/2004
Försäljningschef
GEA Saturn GmbH

05/1998 – 06/2001
Projektingenjör
Continental

Training

2010
London Business School
“Global Business Consortium” Executive Management Program

04/1992 – 04/1998
University of Dortmund
Processteknik, Dipl.-Ing. (TU)


Yanan Zhu | 朱亚男
Consultant & China Representativ

„Lycka är det enda som fördubblas när du delar det.“ – Albert Schweitzer

Huvudämnen

China, Politik

Kort CV

UNIVERSITETS UTBILDNING

1994 – 1997 UNIVERSITY OF SCIENCE AND INGINEERING SHANGHAI
Examen i maskinteknik
(Examen med ett kinesiskt diplom)

1998 – 1999 TEKNISK UNIVERSITET HAMBURG HARBURG
Examen i maskinteknik

1999 – 2004 UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES HAMBURG
Examen i informationsteknik
(Engelska studier, magisterexamen)

UPPLEVELSE UTOMLANDS

1998 – 2004 studier och arbete i Hamburg, Tyskland

PROFESSION & amp; ÖVA

08.1996 – 02.1998 GOLDEN NET COMPUTER DEVICE CO., LTD. SHANGHAI
(Kundtjänst och försäljning)

02.2000 – 10.2000 HERMES KREDITVERSICHERUNG AG; HAMBURG
Arbetande student i online-användaravdelningen
(med jobbreferens)

01.2002 – 11.2002 OILTANKING GMBH; HAMBURG
Assistent på International Techink-avdelningen
(med jobbreferens)

01.2003 – 04.2004 WINTAC TRAVEL & AFFÄRSUTVECKLING GMBH
Marknadsföring & amp; Affärsutveckling

10.2004 – 05.2005 DALIAN HAIXIN RADIATOR MANUFACTURE CO., LTD.
President & VD: s Asisstant

03.2005 – 05.2005 DALIAN MACHINE TOOL GROUP CORPORATION
Ledningskonsult (frilans)

06.2006 – fram till idag DALIAN ANDA IMP. & EXP. CORP., LTD.
Affärsutveckling inom import- och exportområdet


Renate Meinhardt | 温瑞娜
Organisation och evenemangshantering

„Att lära sig är som att rodda mot strömmen. Om du slutar göra det glider du tillbaka. ”

Huvudämnen

Event management, office management

Kort CV
Renate Meinhardt har varit ryggraden i företagskonsulten sedan ledningskonsulten grundades. Ansvarig för organisationen och evenemangsområdet, den utbildade verkställande assistenten och tidigare vd för en utbildningsinstitution är också tillgänglig som en kontaktperson för de anställda.

Tillförlitlighet, internationell kundorientering, engagemang och flexibilitet är mycket viktigt för henne. Hon kunde alltid skildra detta entusiastiskt i sina professionella positioner. Volkswagen, Hanomag, Schroedel Verlag eller Tepper Aufzüge samt ZLW i Hannover-området är några av deras professionella stopp. Deras omfattande kunskap och rikedom av erfarenhet är värdefulla ingredienser i vår företagsatmosfär.


 

xiayue-cui

Xiaoyue Cui | 崔晓跃
Översättare & tolk

”För att kunna kommunicera effektivt måste vi inse att vi alla är olika i hur vi uppfattar världen. Vi måste använda denna förståelse som en vägledning för vår kommunikation med andra. “ – Tony Robbins

Huvudämnen

Översättning och tolkning (tysk-kinesiska), interkulturell kommunikation

Kurz CV
Xiaoyue Cui certifierades av Bremens regionala domstol 2004 som auktoriserad översättare av det kinesiska språket för domstolar och notarier i den fria hansestaden Bremen. Sedan dess har han översatt för många företag och officiella regeringsdelegationer över hela Europa.

Durch die weitere Nutzung der Seite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Weitere Informationen

Die Cookie-Einstellungen auf dieser Website sind auf "Cookies zulassen" eingestellt, um das beste Surferlebnis zu ermöglichen. Wenn du diese Website ohne Änderung der Cookie-Einstellungen verwendest oder auf "Akzeptieren" klickst, erklärst du sich damit einverstanden.

Schließen