Fokus på den kinesiska digitaliseringsstrategin förblir spännande – experter diskuterar

HANNOVER / FRANKFURT. KINAS LEDANDE TEKNIK OCH EUROPA MELLAN FRONTERNA är ämnet för dagens diskussion på innovationspanelen. Utbildningsstandarden i Tyskland och Europa kommer att förbli ett av de viktiga områdena. Under tiderna med Covid-19-pandemin är det uppenbart att Tyskland har missat digitaliseringen. Europeiska exempel på bästa praxis för smarta städer som i Stockholm för koldioxidminskning eller mobilitetsplattformen i Zürich är fortfarande utan förebilder och imiteringsaktiviteter. Betydelsen av 5G-nätverksutbyggnaden och den känsliga och nödvändigtvis orkestrerade samordningen mellan energi-, telekommunikations- och bostadsbyggandeindustrin med de politiska aktörerna representerar konkurrensfördelen i Kina för en hållbar och konkurrenskraftig utveckling.

Dr. Diana Kisro-Warnecke kommer att kritiskt titta på den tyska situationen under diskussionen och betona behovet av att denna vilja utvecklas. Det faktum att byråkrati och dataskydd utgör hinder i Tyskland och äventyrar säkerheten för företagsplatsen är, enligt deras åsikt, också en fråga om kommunikation med intressenterna: där fördelarna med öppenhet och utsläpp av data inte kommuniceras och demonstreras på ett adekvat sätt, framsteg kan knappast genomföras. ”Vi kommer inte att lyckas behärska inhämtningsloppet inom digitaliseringsområdet på detta sätt. Inom Europa bör vi också våga ta en titt på det svenska, exemplifierande digitaliserade samhället, säger Kisro-Warnecke och ser förmanande på kinesernas digitaliseringsstrategi, som också genomförs av Kai von Carnap des MERICS.

Efter att Burkhard Balz (styrelseledamot i Deutsche Bundesbank) stängde Asiens dag den 23: e Euro-Finance Week med sin avslutande huvudinot, är alla deltagare medvetna om hur fint orkestrerad, strategiskt snygg och framsynt den kinesiska regeringen planerar sin Silk Road initiativ fram till 2049 och redan har genomförts i grunden.

Vilka specifika effekter och mekanismer ligger bakom detta och hur ett kundföretag kan förbättra sin egen marknadsposition från överföring av kunskap såväl som från innovationsledningen; Vårt team presenterar regelbundet detta i enskilda C-nivå workshops och fokuserar på de viktigaste sektorerna energi, telekommunikation, bil och bostäder. Triaden av data, energi och mobilitet utgör framtidens framgångsrika cocktail för att på ett hållbart sätt implementera koncepten för en multimodal mobilitetsplattform, kostnads- och utsläppsbesparande smarta städer och blockchainvalutor.

Din kontaktperson:

Dr. Diana Kisro-Warnecke E-post: presse@chinaconsulting.org

Phone  +49 (0)511 – 807 24-25                             T&B ChinaConsulting

mobil    +49 (0) 177 – 77 40 007                            Internet: www.ChinaConsulting.org

#

No responses yet

  Schreibe einen Kommentar

  Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

  Archive
  Kategorien

  Durch die weitere Nutzung der Seite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Weitere Informationen

  Die Cookie-Einstellungen auf dieser Website sind auf "Cookies zulassen" eingestellt, um das beste Surferlebnis zu ermöglichen. Wenn du diese Website ohne Änderung der Cookie-Einstellungen verwendest oder auf "Akzeptieren" klickst, erklärst du sich damit einverstanden.

  Schließen